SHARE

U saradnji sa Ministarstvom javne uprave, Agencija za elektronske medije Crne Gore organizuje radionicu „Osiguranje pristupačnosti informaciono-komunikacionim tehnologijama/e-pristupačnost – WEB i TV/video pristupačnost“ koja će se održati se održati u utorak 27. novembra 2018. godine u zgradi Skupštine Glavnog grada u Podgorici.

Cilj radionice je informisanje profesionalnog kadra i druge zainteresovane javnosti u institucijama i organizacijama koje se bave proizvodnjom i kreiranjem TV/video sadržaja, pružaocima medijskih usluga na web portalima, o mogućnostima pružanja usluga dostupnih osobama sa invaliditetom, kao i o tehnologijama koje omogućavaju osobama sa invaliditetom veću dostupnost i jednak pristup njihovim sadržajima.

Učesnici radionice biće u prilici da se upoznaju sa zakonodavnim, regulatornim i strateškim okvirom za osiguranje IKT/e-pristupačnosti, kao i standardima i ključnim smjernicama koje se odnose na WEB i TV/video pristupačnost.

Uvodna izlaganja na radionici daće gospođa Suzana Pribilović, ministarka javne uprave i gospodin Abaz Beli Džafić, direktor Agencije za elektronske medije, a radionicu će voditi renomirani stručnjaci iz oblasti ICT/e-pristupačnosti.

###

AGENDA

09:00 – 09:30 Registracija učesnika
09:30 – 10:00

Uvodna izlaganja

  • Suzana Pribilović, ministarka javne uprave
  • Abaz Beli Džafić, direktor Agencije za elektronske medije
10:00 – 11:00

SESIJA 1: Zakonodavni, regulatorni i strateški okvir za osiguranje pristupa informaciono-komunikacionim tehnologijama – e-pristupačnost

  • Aleksandra Popović, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava Crne Gore
  • Amela Odobašić, Regulatorna agencija za komunikacije Bosne i Hercegovine; Izvjestiteljica radne grupe “Pristupačnost IKT usluga i tehnologija osobama sa invaliditetom” Međunarodne unije za telekomunikacije (ITU)
11:00 – 11:15 Pauza za kafu
11:15 – 12:15

SESIJA 2: Standardi, politike i ključne smjernice za WEB pristupačnost

  • Mirjana Begović, Ministarstvo javne uprave
  • Amela Odobašić, Regulatorna agencija za komunikacije Bosne i Hercegovine; Izvjestiteljica radne grupe “Pristupačnost IKT usluga i tehnologija osobama sa invaliditetom” Međunarodne unije za telekomunikacije (ITU)
12:15 – 13:15

SESIJA 3: Standardi, politike i ključne smjernice za TV/video pristupačnost

  • Sunčica Bakić, Pomoćnik direktora za monitoring, Agencija za elektronske medije Crne Gore
  • Đuro Radović, Proforma
13:15 – 13:45 Pauza za ručak
13:45 – 14:15 Zaključci i preporuke

Za više informacija kontaktirati:

Elviru Ceković, rukovoditeljku službe za odnose s javnošću i opšte poslove Agencije za elektronske medije Crne Gore, 067 815 168, elvira.cekovic@aemcg.org

Najava za medije – IKT pristupačnost