SHARE

Danas su direktor Agencije za elektronske medije (AEM) i direktor javnog emitera „Radio i Televizija Crne Gore“ (RTCG) potpisali memorandum o saradnji. Memorandum o saradnji predstavlja nastavak aktivnosti kampanje medijske pismenosti „Birajmo šta gledamo“.

AEM i RTCG su se saglasili da će sarađivati na promociji i unapređenju medijske pismenosti u Crnoj Gori, kroz promociju i učešće u kreiranju, implementaciji i praćenju dobre prakse u oblasti medijske pismenosti. Saradnja se primarno odnosi na razmjenu informacija, vještina, znanje i iskustva u cilju uzajamne pomoći i saradnje za projekte i aktivnosti razvoja medijske pismenosti.

Potpisivanju Memoranduma su prisustvovali i predstavnk UNICEF-a kao i Jan Willem Bult, direktor Centra za djecu, mlade i medije u Holandiji. Gospodin Jan Willem Bult, u okviru kampanje „Birajmo šta gledamo“, predstavnicima crnogorskih televizija drži Wadada News for Kids trening. Trening je dobra prilika da crnogorske televizije usavrše svoja znanja u pripremi programskih sadržaja namjenjenih djeci, a u skladu sa standardima Wadada programa.

RTCG će dobiti pristup onlajn videoteci sa novinskim TV prilozima koji su u formatu Wadade napravili mladi sa svih kontinenata i moći će da ih besplatno emituje. Takođe, sve TV novosti koje za Wadadu naprave mladi Crne Gore biće dostupne u ovoj onlajn videoteci i televizije širom svijeta, koje imaju pristup Wadada mreži, moći će besplatno da ih emituju.

Memorandum o saradnji možete preuzeti ovdje a fotografije sa sastanka ovdje.