SHARE

Delegacija ODIHR-a /Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava OEBS-a/, na čelu sa g. Donaldom Bisonom zamjenikom šefa posmatračke misije, posjetila je danas Agenciju za elektronske medije (AEM).

Na sastanku je predstavljen konačni izvještaj posmatračke misije ODIHR-a o predsjedničkim izborima u Crnoj Gori. Zamjenik šefa misije Donald Bison je posebno ukazao na značaj preporuka koje su date u ovom Izvještaju.

Sa njima je o ulozi i aktivnosti AEM-a, tokom izborne kampanje u Crnoj Gori, razgovarao direktor AEM-a g. Abaz Beli Džafić, sa saradnicima.

Direktor Džafić je predstavio Izvještaj o medijskom predstavljanju tokom kampanje za lokalne izbore – maj 2018. godine  i Izvještaj o medijskom predstavljanju tokom kampanje za izbore za predsjednika Crne Gore, održane 15. aprila 2018. godine

Posebna tema razgovora bila je potreba usklađivanja svih zakona koji utiču na izborni proces.

Sastanak je dio planiranih posjeta koji se obavljaju sa predstavnicima Parlamenta, parlamentarnih političkih partija, predstavnicima Državne izborne komisije, Agencije za sprječavanje korupcije, civilnog sektora i AEM-a.

Fotografije sa sastanka možete preuzeti ovdje.

Služba za odnose s javnošću i opšte poslove

s.r. Elvira K. Ceković

Posjeta ODHIR Agenciji