Na sjednici od 28. februara 2022. godine, Savjet Agencije za elektronske medije je usvojio Odluku o raspisivanju javnog konkursa za raspodjelu sredstava iz Fonda za podsticanje pluralizma i raznovrsnosti medija namijenjenih komercijalnim i neprofitnim elektronskim medijima, kao i Odluku o kriterijumima i metodologiji bodovanja prijava i zahtjeva na javni konkurs.

Ovim konkursom izvršiće se raspodjela sredstva iz Fonda i to:
a) 464.450,73 EUR putem grantova za povećanje obima, strukture i raznovrsnosti ponude programskih sadržaja iz sopstvene produkcije posvećenih tematskim oblastima od javnog interesa (grantovi za emitere) i
b) 25.802,82 EUR putem grantova za pokriće operativnih troškova samoregulatornih tijela (grantovi za samoregulatorna tijela).

Na veb-sajtu Agencije za elektronske medije www.aemcg.org dostupni su:
– tekst javnog konkursa sa metodologijom bodovanja prijava i zahtjeva (Javni konkursi i tenderi – https://aemcg.org/obavjestenje/javni-konkursi-i-tenderi/),
– obrasci prijave emitera i zahtjeva samoregulatornog tijela (Propisi / Obrasci – https://aemcg.org/obavjestenje/obrasci/).

Prijave i zahtjevi na konkurs se dostavljaju svakog radnog dana, zaključno sa 05.04.2022. godine do 15 sati neposredno predajom na arhivi Agencije ili poštom.
Pitanja u vezi javnog konkursa mogu se uputiti Savjetu Agencije elektronskom poštom (e-mail: saem@aemcg.org) najkasnije 7 (sedam) dana prije isteka roka za podnošenje prijava odnosno zahtjeva.

S poštovanjem,
Predsjednik Savjeta Agencije za elektronske medije
dr Branko Bošković

Obavještenje o raspisivanju konkursa za podsticanje pluralizma i raznovrsnosti medija
Odluka o raspisivanju konkursa za podsticanje pluralizma i raznovrsnosti medija
Odluka o metodologiji bodovanja za podsticanje pluralizma i raznovrsnosti medija
Ispravka odluke o metodologiji bodovanja za podsticanje pluralizma i raznovrsnosti medija
Obrazac 4: Zahtjev za grant