Na današnjoj sjednici SAEM je za vršioca dužnosti direktora Agencije imenovao Nikolu Ivanovića. Nikola Ivanović je diplomirani inženjer elektrotehnike sa višegodišnjim iskustvom na rukovodećim pozicijama u Agenciji za elektronske medije. Mandat vršioca dužnosti će trajati najduže šest mjeseci i u tom periodu će biti sproveden konkurs za izbor direktora u punom mandatu.

Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM) je na današnjoj sjednici razmatrao prilog emitovan 27. avgusta o.g. na televiziji „Pink M“, posvećen tragediji koja se desila 12. avgusta na Cetinju. Uvažavajuči činjenicu da na sjednici nijesu bila prisutna dva člana SAEMa, odlučeno je da se što hitnije organizuje nova sjednica na kojoj će se svi članovi izjasniti da li su se stekli uslovi da se zbog kršenja standarda propisanih Konvencijom o prekograničnoj televiziji od Regulatornog tela za elektronske medije u Srbiji zatraži pokretanje procedure za utvrđivanje odgovornosti emitera TV programa „Pink M“ sa sjedištem u Srbiji i da preduzme adekvatne mjere.

Prisutni članovi SAEMa su saglasni da navedeni prilog predstavlja primjer kršenja profesionalnih i etičkih novinarskih standarda. Prilogom se na neprimjeren način iznose navodi o uzrocima porodične tragedije, bez iskazivanja saosjećanja sa članovima porodica žrtava i drugim osobama koje su njome pogođene i poštovanja njihovog dostojanstva i prava na privatnost. Emiter nije pokušao da eliminiše senzacionalizam već je ovim prilogom potvrdio da mu je to upravo bio cilj.

Saopštenje povodom priloga o tragediji na Cetinju na TV Pink