Agencija za elektronske medije podsjeća sve elektronske medije koji emituju program u Crnoj Gori na odredbe Zakona o izboru odbornika i poslanika, član 6 i 64a, da izborna propaganda preko medija i javnih skupova, kao i pravo na medijsko praćenje u predizbornoj kampanji prestaju 24 časa prije dana održavanja izbora.
Kako su izbori za odbornike i poslanike u Beranama i Ulcinju zakazani za 4. februar 2018. godine, to predizborna tišina počinje u petak 2. februara 2018. godine u ponoć.

U periodu predizborne tišine nije dozvoljeno emitovanje:

– političko-propagandnih spotova/klipova
– oglasa podnosilaca izbornih lista
– programskih sadržaja posvećenih predstavljanju ili sučeljavanju podnosilaca izbornih lista
– objavljivanje rezultata ispitivanja javnog mnjenja, drugih istraživanja i analiza u vezi sa opredjeljenjem birača u pogledu procjene rezultata izbora.

Agencija za elektronske medije podsjeća i da na dan izbora, tokom trajanja glasanja, nikome nije dozvoljeno da u programima elektronskih i drugih medija objavljuje procjenu rezultata glasanja.

Imajući u vidu dostupnost TV programa iz regiona posredstvom različitih kablovskih platformi, Agencija će pratiti da li se u sadržajima tih emitera krši predizborna tišina.

Agencija za elektronske medije apeluje na sve elektronske medije i elektronske publikacije da poštuju predizbornu tišinu kako bi dali svoj puni doprinos atmosferi tolerancije i uspješnom sprovođenju izbornog procesa u Crnoj Gori.